BLOG

Dansvoorstelling 2024

De studenten zijn gevraagd om de generale repetitie en de publieksvoorstelling in beeld te brengen.
Fotografen: Louis Warnier en Wis Van Aert

lees verder

Expo Bill Viola

Sculptor of Time

Het technisch verbluffende werk van Bill Viola is tegelijk groots en intiem, complex en verrassend toegankelijk, spectaculair en diepmenselijk. En het is doordrenkt van een universeel humanisme.

lees verder

Expo Anselm Kiefer

Dankzij zijn eigenzinnige beeldtaal, vol verwijzingen naar geschiedenis, mythologie en literatuur, groeide Anselm Kiefer (1945) uit tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd.

lees verder

Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs 2024

Dag van de Academies op 3 februari 2024 waarbij de afdeling fotokunst portretten maakt van de bezoekers.

Met dank aan Louis Warnier, Kristiaan Van Loon, Greet Cools, Carine Van Deun, Kevin Van den Schoor en Siebe Swannet.

lees verder

Turnhout By Night 2024

Met de afdeling fotografie maken we portretten in de studio van bezoekers.

Met dank aan Louis Warnier, Kristiaan Van Loon, Wis Van Aart, Greet Cools, Carine Van Deun, Kevin Van den Schoor, Tinnie Schoeters, Liana Scheelings, Paula Maris

lees verder

Expo De Pont / Tilburg

Tentoonstelling van Thomas Schütte, Stan Douglas en Aria Dean en de vaste collectie waaronder het werk van videokunstenaar Bill Viola.

lees verder

Dansplatform Warande

Tijdens het weekend van 6 en 7 mei was er een dansvoorstelling onder leiding van Griet Suykerbuyk in de Schouwburg van de Warande te Turnhout. Greet Cools en Jolien Damen van de afdeling fotografie hebben sfeerbeelden gemaakt.
© Greet Cools
© Jolien Damen

lees verder

Tentoonstelling Judith Joy Ross

Fotomuseum Den Haag presenteert dit najaar de grootste overzichtstentoonstelling tot nu toe van Judith Joy Ross (1946), een van de grootste Amerikaanse portretfotografen.

lees verder

Tentoonstelling Cook It Boil IT or Forget It?

Uit de 140 pas afgestudeerde masters in de kunsten aan Sint-Lucas en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten selecteerde curatrice Nadia Bijl 27 kunstenaars en ontwerpers voor de tentoonstelling Cook It, Boil It, Bake It or Forget It! Voor wie nu al wil proeven van de kunst van morgen.

lees verder

Expo Carl De Keyzer / DPR KOREA GRAND TOUR

Museum Helmond toont t/m 23 september 90 grootformaat kleurenfoto’s van Magnumfotograaf Carl de Keyzer (1958). Deze nieuwe serie foto’s maakte De Keyzer tijdens vier reizen in 2015 en 2017, oftewel zestig dagen door Noord Korea.

lees verder

Turnhout By Night 2018

Met dank aan Harry Leenders (bewerking beelden), Wim Hansum (assistentie), Inge Kleefeld (fotografie) en Mieke Olislaegers (fotografie)

lees verder
Stedelijke Academie voor Schone Kunsten
afdeling fotokunst
© afdeling fotokunst 2024, Academie voor Schone Kunsten Turnhout
Academieplein 17
2300 Turnhout